Alle Nyheter

August 11, 2022

Open call: TYA OSLO - Performing Arts Residency

Open Call: ASSITEJ NORWAY’s Residency for Nordic-Baltic Performing Artists in TYA. 28 Nov – 4 Dec 2022. Application deadline: September 15th.

Les mer
July 4, 2022

Takk til alle som feiret vårt 40-års jubileum

Det ble en flott feiring med gode ord og deilig kake i Kronesalen og takterrassen på Sentralen 15.juni. Tusen takk til alle som bidro!

Les mer
July 4, 2022

Assitej Norge på Segni Giglio Teen-Program

Teen-Program på Segni Giglio Island er en scenekunstfestival for og med ungdomsdelegater, Assitej Norge var med i år og fikk med gode samtaler med unge mennesker og ikke minst fantastiske scenekunstopplevelser på den vakre italienske øya.

Les mer
July 4, 2022

God Sommer fra Assitej Norge

Vi ønsker alle våre medlemmer og samarbeidspartnere en riktig god sommer!

Les mer
June 1, 2022

Bli med på 40-års feiringen av Assitej Norge 15.juni på Sentralen

Under Hedda-dagene, nærmere bestem 15.juni kl 19.00 blir det fest! Vi håper du vil komme og feire sammen med oss på Sentralen. Festen starter innendørs i Kronesalen, og vi satser på nydelig vært og har også booket Sentralens nye takterrasse. Kom tidlig for å få med deg velkomstdrink og enkel servering, og kake da selvfølgelig! Assitej International ble etablert i 1965 og Assitej Norge har altså eksistert siden 1982! Har du noen gode Assitej-historier fra inn- og utland vil vi gjerne høre fra dere!

Les mer
June 1, 2022

Årsmøte i Assitej Norge - velkommen til nye styremedlemmer

Årsmøte i Assitej Norge ble avholdt på Sentralen 24.mai og på Zoom for de som ikke oppholdt seg i Oslo. Her fikk vi gått gjennom alle formaliteter og gjennomført valg.

Les mer
June 1, 2022

Assitej Norge på Assitej Artistic Gathering 2022 i Sverige

I mai har vi deltatt på Assitej Artistic Gathering 2022 i Helsingborg - og det var flott å oppdage at det fortsatt finnes en verden der ute!

Les mer
March 23, 2022

Norway Now: Young Audiences

Her er de 13 norske kunstnere/kompanier som er valgt ut til å delta på Bibu - scenkonstbiennalen for det unge publikummet og Assitej Artistic Gathering i Helsingborg, Sverige mai 2022.

Les mer
April 6, 2022

Teaterlørdag UNG: Henrija

Lørdag 7. mai presenterer vi forestillingen Henrija - av og med Peter Kolbjørnsen.

Les mer
March 20, 2022

Teaterlørdag UNG: Frid i skogen den grøne

Lørdag 4. april presenterer vi Frid i skogen den grøne av Sigmund Løvåsen
. Alle billettinntektene fra denne forestillingen blir donert til Unicef sitt arbeid for å hjelpe barn på flukt fra Ukraina.

Les mer
March 24, 2022

Up & out in 3 days - internasjonal strategi og tilstedeværelse

Assitej Norge Workshop: Up and Out in 3 Days - Internasjonal strategi og tilstedeværelse. Kursdager er: 26. - 28. april fra 10-15 hver dag. Påmelding til: ingvild.lien@assitej.no innen 8.april!

Les mer
February 9, 2022

Teaterlørdag Ung - scenekunst av svært høy kvalitet til en svært lav pris!

Teaterlørdag UNG er et samarbeid mellom Sentralen Ung og Assitej Norge, og er støttet av Oslo Kommune. Ideen er å kunne gi barn og unge med deres foreldre en mulighet til å se ikke-institusjonelle forestillinger sammen til en svært lav pris. Videre er målsettingen for Assitej Norge å fremme profesjonell scenekunst og scenekunstutøvere ovenfor beslutningstakere og potensielle samarbeidspartnere.

Les mer
February 22, 2022

ASSITEJ - VERDENS STØRSTE SCENEKUNSTNETTVERK FOR DET UNGE PUBLIKUMMET

Visste du at Assitej er verdens største scenekunstnettverk innen det unge publikummet? Visste du at Assitej fremmer profesjonell scenekunst i hele verden? Assitej Norge er en del av dette nettverket og som medlem får du tilgang til jobbmuligheter, informasjon om samarbeid og kompetanseheving, og en solid organisasjon i ryggen som fremmer profesjonelle scenekunst!

Les mer
March 2, 2022

NORWAY NOW /OPEN CALL BIBU 2022 ASSITEJ ARTISTIC GATHERING

Danse- og teatersentrum arrangerer Norway Now på Assitej Artistic Gathering BIBU i Sverige. Dette gjør de i samarbeid med Assitej Norge - og du kan nå søke om deltagelse! Søknadsfrist 11.mars.

Les mer
June 7, 2021

Organisering av scenekunstkompanier Vol2

I april inviterte Assitej Norge til halvdagsseminar for å belyse en rekke problemstillinger rundt organiseringen av scenekunstkompanier i Norge. Tiden strakk ikke til og det var tydelig i etterkant av møtet at det var mer igjen å diskutere. Sammen med Heddadagene inviterer derfor Assitej til et oppfølgingsseminar med ambisjon om å føre diskusjonene et stykke videre.

Les mer
June 7, 2021

Dushinka Andresen til Directors in TYA Germany i juni 2021

Scenekunstner Dushinka Andresen deltar på Assitej Tysklands Directors in TYA

Les mer
March 19, 2021

Historiens første stortingsmelding om barne- og ungdomskultur

Stortingsmeldingen «Oppleve, skape, dele – Kunst og kultur for, med og av barn og unge» er skrevet i samarbeid mellom Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet. Med denne presenterer regjeringen for første gang barne– og ungdomskulturfeltet samlet som et politisk satsingsområde på nasjonalt nivå.

Les mer
March 19, 2021

Big In Japan

Bli med oss til "Tokyo" og ta pulsen på hva resten av verden også tenker om scenekunst for et ungt publikum!

Les mer
March 18, 2021

The 20th ASSITEJ World Congress & International Performing Arts Festival for Children and Young People / MIRAI 2020

22.mars til 1.april kan du være med på den digitale versjonen av Assite World Congress i "Tokyo" - TOWARDS THE UNKNOWN - BEGINNING THE JOURNEY - All our Future - Children and Culture.

Les mer
November 23, 2020

Talk to Me Assitej og Scenekunstbruket på Showbox

Assitejfestivalen 2021 Talk to me, ønsker å løfte spørsmål rundt hvordan scenekunstnere gestalter, representerer og presenterer de unges stemme på scenen. Hvordan klarer vi å gjengi de unges stemme uten å bare bli et svakt ekko? Klarer vi å danne et språk som gir gjenklang hos et ungt publikum, både verbalt og non-verbalt?

Les mer
Opp-knapp