Kandisia

Kandisia
Flaatenbjørk kompani - Kandisia

"Kandisia", en forestilling for barn fra seks til ni år, som problematiserer rettferdigheten i norsk asylpolitikk og asylbarnas situasjon i Norge i dag.

Kandisia er en forestilling for barn fra 6 til 9 år som problematiserer ulike perspektiv på rettferdighet, og rettferdigheten i norske myndigheters praksis med tvangsretur av asylbarn.

Er det rettferdig å la asylbarn få bli i landet?
Eller er det tvert imot mest rettferdig at asylbarna må reise hjem, sammen med sine foreldre, tilbake til landet de kom fra, all den tid foreldrene med overlegg har løyet seg til opphold i landet?

Perspektivene på rettferdigheten i disse sakene er komplekse og sammensatt. I denne forestillingen deltar publikum på gulvet sammen med skuespillerne i lek og rollelek. Publikum, som er barn i alderen fra seks til ni år, blir tildelt rollen som innbyggere av det fiktive landet Kandisia og blir kjent med jenta Kakadue. Kakadue har fått opphold i Kandisia som flyktning fra det krigsherjede landet Syrimando.

Det viser seg imidlertid at faren til Kakadue har løyet om hvor de kommer fra og myndighetene beslutter derfor å kaste familien ut av Kandisia. Folket, altså publikum, blir invitert med til “den lovgivende forsamling”. Her reflekterer publikum og skuespillerne rundt hva som er mest rettferdig. Er det mest rettferdig å la Kakadue få bli boende eller sendes hjem? Folket blir gitt muligheten til å endre lovene eller la lovene være som de er.

Medvirkende

Skuespillere:
Anders Rummelhoff
Solveig Laland Mohn
Jarl Flaaten Bjørk

Tekniker: Kristjan Belgau
Tekst, konsept og regi: Jarl Flaaten Bjørk

Scenografi: Jennie Hagevik Bringaker

SceSam: Lisa Marie Nagel og Lise Hovik
Sparringspartner: Kai Johnsen

Laget med støtte fra:

NSKB_logo
spennlogo

 

Innlandet.teaterlogo

 

dksopplandlogo

 

dkshedmarklogo

scesamlogo

Opp-knapp