Assitej Norge og Uni med Heinco på Kitoksfestivalen i Vilnius

Assitej Norge og Uni med Heinco på Kitoksfestivalen i Vilnius
Heinco med danseforestillingen UNI på Kitoks Festival
Heinco med danseforestillingen UNI på Kitoks Festival

Assitej Norge programmerte UNI med HeinCo til Kitoks Festival og turné i Litauen som del av EØS-prosjektet Across Borders. Danseforestillingen UNI ble svært godt mottatt blant det litauiske og internasjonale publikummet. Etter 2 år med pandemi er vi endelig i gang med å kunne bidra til å eksportere norsk scenekunst til utlandet!

2023 startet rett på med besøk til Kitoks Festivalen i Vilnius hvor Assitej Norge har programmert forestillingen UNI av Heinco som del av EØS-prosjektet Across Borders. Menu Spaustuvé, et flott scenehus i gamlebyen i Vilnius som produserer scenekunst for det unge publikummet, var hoved partner i dette prosjektet. Lederen av Menu Spaustuvé og Kitoks Festivalen, Jolita Bandalyte, inviterte i 2021 Assitej Norge med som partner i dette prosjektet. Davvi - Senter for Scenekunst var den andre norske partneren og samarbeidet med koreografen Silje Solheim Johnsen om en residens med litauiske utøvere. Denne residensen kulminerte også i en visning som vi fikk gleden av å se på Kitoks. Begge forestillingene ble svært godt tatt i mot av både det unge publikummet og internasjonale programmerere. Vi kunne dermed, nok en gang, være stolte ambassadører for norsk scenekunst i utlandet. Heinco dro videre på en liten turné til mindre byer i Litauen. Assitej Norge var på festivalen som programmerere og var så heldige å få bli speed-pitchet til av mange spennende litauiske scenekunstkompaniet.

Vi ser nå etter et nytt norsk scenekunstkompani for å spille i Litauen i slutten av april/begynnelsen av mai. Har du en non-verbal forestilling som egner seg for et stort publikum? Ta kontakt med oss!

Opp-knapp