INAF - Kunstnerisk Program

INAF - Kunstnerisk Program
Kunstnerisk program INAF 2023
Kunstnerisk program INAF 2023

Vi er stolte over å kunne presentere 9 spennende forestillinger til årets International Norwegian ASSITEJ Festival - INAF! Programmet har spennende scenekunstuttrykk fra Norge og utlandet som dekker målgruppen 0-19 år! Forestillingene svarer alle på utlysningen om scenekunst som er livs-viktig eller død-viktig - altså What Matters Most!

Kunstnerisk program for INAF 12-16.september 2023

I november 2022 gikk søknadsfristen ut for ASSITEJ Norges open call som etterlyste både produksjoner og fagprogram som skulle belyse spørsmål rundt hva som er dødsviktig - og/eller livsviktig for deg der du er akkurat nå. What Matters Most?

ASSITEJ Norge mottok over 300 søknader fra over 60 ulike land! Og for en søkermasse! Mange veldig gode forslag har fått avslag fordi det rett og slett ikke har vært plass til flere forestillinger enn 9 i årets utgave av vår internasjonale scenekunstfestival, men heldigvis har vi fått muligheten til å programmere spennende, gode og viktige forestillinger som dekker hele målgruppen fra 0-19 år, som er typiske og A-typiske, og som er relevante for årets tematikk.

Vi stilte bla spørsmålene: 

-   Hva er egentlig forskjellen på livsviktig og dødsviktig?

-    Hva er livsviktig/dødsviktig hvor, når, hvorfor, og hvordan?

-     Hva er viktig for meg, men ikke for deg? Hva kan du leve uten, men ikke jeg?

-     Hva tar jeg for gitt, men som du kjemper på liv og død for, og visa versa?

-     Hva er viktigst på kanten av stupet?

Det kan være helt ulike ting som oppleves som livsviktig eller dødsviktig for ulike mennesker, både mellom generasjoner og på individnivå, mellom ulike kulturer og samfunn. Vi ser etter forestillinger som handler om noe dødsviktig eller livsviktig der den er laget, eller blant dem den er laget for.

Valg av tematikk henger også tett sammen med Creative Europe-prosjektet ConnecUp, med Universitetet i Agder er lead partner i, og hvor vi er med som festivalpartner. Du kan lese mer om ConnectUp her

Både Tabu og Tabula Rasa er forestillinger utviklet i ConnectUp i samarbeid mellom ulike teatre som er partnere i prosjektet. Til sammen har prosjektet 10 ulike europeiske teatret knyttet til seg, to universiteter og 22 ulike festivaler. Hele 29 produksjoner skal utvikles i løpet av prosjektperioden, og det blir også tilbudt opplæring i Theatre Mediation i et eget program. Målet med CONNECTUP er å bidra til å motvirke de sosiale og kulturelle skillene som blir sterkere i hele Europa. For å oppnå denne ambisjonen om økt kulturell inkludering, mener vi det er viktig å gi unge mennesker muligheten til å samarbeide med mennesker fra andre nasjonale, kulturelle og sosiale bakgrunner.

Tre av forestillingene er tilknyttet EU/EØS-prosjekter og er kroneksempler på internasjonalt samarbeid. Vil du oppleve scenekunst for publikum ulike funksjons-variasjoner? Da kan du glede deg til to av de på årets festival!

I år kan du også få med deg et fringe program på INAF! Vandreforestillingen Gatelangs presenterer Du seie eg må koma meg ud. Dette er et samarbeidsprosjekt, ledet av Marianne Nødtvedt Knudsen og Sunniva Solheim, mellom Universitetet i Agder og IOGT/Sammen. Knudsen har også regi på Stemmene «In between» sammen med Gabriela Melo Larsen. Dette er en performance av og med innvandrerkvinner som handler om å forlate hjemlandet sitt, komme til ett nytt land og finne tilhørighet. Agder Nye Teater presentererTyngde - en fortellingen om et liv med motstand og overlevelsesmekanismers mulighet for å lette det som tynger. Stykket er fremført av Laura Spottag Fog og studenter i andre klasse ved Samtidsteater-utdanningen på Universitetet i Agder.

Vi håper du vil besøke festivalen og ta del i en internasjonal utveksling av det vi synes er viktigst av alt - scenekunst for det unge publikummet! 

Velkommen til Kristiansand 12-16.september 2023. Full oversikt over festivalen får du her

Opp-knapp