Norsk Scenekunst på NBAN-Pitch på Bibu: Sticky Productions og Teater Leikhus

Norsk Scenekunst på NBAN-Pitch på Bibu: Sticky Productions og Teater Leikhus
Bilde tatt under speed-pitch event INAF 2023
Bilde tatt under speed-pitch event INAF 2023

De neste to dagene vil to de to norske scenekunstkompaniene, Sticky Productions og Teater Leikhus delta på de to prestisjefylte arrangementene Speed-Pitch og NBAN-Pitch i regi av det nordisk-baltiske ASSITEJ-nettverket (NBAN). Disse deltakelsene understreker den stadig voksende internasjonale appellen til norsk scenekunst og demonstrerer betydningen av slike arrangementer for å fremme kulturell utveksling og samarbeid på tvers av landegrensene.

STICKY Productions - Økohelter

STICKY Productions er et dansekollektiv bestående av queer, kvinnelige dansekunstnere basert i Norge, hvis praksis dykker ned i det kroppslige og det sensitive, det lekende og det merkelige, og bruker den reseptive og ekspressive kroppen til å utforske sitt emneområde. STICKY vil presentere forestillingen Økohelter under Nordic-Baltic Network Pitch, hvor åtte kunstnere fra regionen vil presentere sitt arbeid for et bredt publikum av bransjefolk og programledere.

Teater Leikhus - The Crowd

Teater Leikhus deltar på Speed-Pitching Event og skal presentere sin scenekusntproduksjon The Crowd. Teater Leikhus er kjent for å være et dynamisk scenekunstkompani under ledelse av den kunstneriske duoen Lise Andrea og Eva Rosemarijn. Kjernen i kompaniet er å skape distinkte og immersive opplevelser som fremmer en interaktiv dialog med publikum. Deres forestillinger omfavner essensen av alle involverte, inkludert utøvere, kunstnere og tilskuere.

Teater Leikhus  har allerede bevist sin appell på den internasjonale scenen ved å bli booket til "Dive into the theatre" -festivalen i Kaunas, Litauen, etter å ha deltatt på Speed-Pitch på ASSITEJ Norges festival INAF i fjor september. Leikhus startet sin reise i 2015 og har siden utarbeidet og gjennomført ti forestillinger, hovedsakelig i Norge, men har flere ganger produsert i Praha også. (Morsomt faktum: Leikhús betyr "teater" på islandsk!)

Vi sier tvi tvi til begge kompaniene de to neste dagene og håper på enda mer eksport av fantastisk norsk scenekunst for det unge publikummet.

Opp-knapp