Alle Nyheter

March 1, 2023

Assitej Norge og Uni med Heinco på Kitoksfestivalen i Vilnius

Assitej Norge programmerte UNI med HeinCo til Kitoks Festival og turné i Litauen som del av EØS-prosjektet Across Borders. Danseforestillingen UNI ble svært godt mottatt blant det litauiske og internasjonale publikummet. Etter 2 år med pandemi er vi endelig i gang med å kunne bidra til å eksportere norsk scenekunst til utlandet!

Les mer
March 10, 2023

Workshop: Inkluderende scenekunst med Andrew Stanford

Inkluderende scenekunst er et satsningsområde flere steder i norsk kulturliv, og i Den kulturelle skolesekken. Det finnes midler til scenekunstnere som ønsker å utforske dette segmentet, men har du kompetansen som trengs? Og hvordan kan du utvikle ditt eget kunstnerskap i dette arbeidet? Vi inviterer scenekunstnere til tre dagers workshop i inkluderende scenekunst, for et neurodivergent publikum med ulike funksjonsvariasjoner.

Les mer
March 13, 2023

Assitej Norge holder pitchekurs på Regionalt Bransjetreff i Sunnfjord

Du har produksjonen på plass, men har du det som skal til for å gi den et videre liv? Assitej Norge gir et kræsjkurs i markedsføring og pitching av din scenekunstproduksjon på det regionale bransjetreffet i Sunnfjord rett etter påske. Det hele starter 29.mars digitalt og andre del IRL på TeaterVestland i Førde.

Les mer
November 22, 2022

Over 300 applicants from over 60 countries to our 2023 Assitej Festival!

We received over 300 applications from over 60 different countries! WOW for our Open Call for the 2023 Norwegian Assitej Festival - What Matters Most! Looking forward to see you at our international performing arts festival in Kristiansand, Norway 12- 16th September 2023 at Kilden teater og konserthus!

Les mer
November 22, 2022

Meet the artists in our Assitej TYA Oslo Residence

This fall we had an open call for a residency for performing artists within theatre for young audiences (TYA) from the Nordic-Baltic Region here in Oslo. We received an overwhelming amount of applications from so many talented artists in our region. We landed on these ten wonderful people, here you can read more about them and their thoughts on the topic we are exploring - Solitude.

Les mer
November 14, 2022

Masterclass med Andrew Stanford fra IIAN og Replay Theatre

På Showbox er vi veldig stolte over å kunne tilby en en masterclass i Inclusive Theatre med Andrew Stanford fra Replay Theatre (UK). Stanford er leder av Assitej Internationals undernettverk International Inclusive Arts Network (IIAN) sammen med Nishna Mehta.

Les mer
October 24, 2022

Open call: Teaterlørdag UNG våren 2023

Har du en fiks ferdig forestilling med maks 4 utøvere som kan spilles for det unge publikumet mellom 0-19 år? Da vil vi gjerne høre fra deg!

Les mer
September 21, 2022

EU-Project Across Borders i Litauen. Husk å søke inn din forestilling innen 25. september

Open Call for participation in the EEA project Across Boarders: Theatre for Young Audience!!!! Assitej Norway is looking for two Norwegian performances to be shown at the Kitoks Festival in Lithuania and three other cities in the period 20-28th January 2023.

Les mer
November 8, 2022

OPEN CALL: ASSITEJFESTIVALEN 2023 – WHAT MATTERS MOST

From 12 to 16 September 2023, the 17th International Assitej Festival in Kristiansand will take place and it’s our 30th anniversary! We look forward to receiving many exciting proposals for our open call! The application deadline is 15 November.

Les mer
August 29, 2022

Få med deg høstens sesong av Teaterlørdag Ung!

Teaterlørdag Ung er allerede i gang. Neste forestilling spilles 10.september og fortsetter helt frem til 10.desember. En unik sjansen til å oppleve god scenekunst til en billig penge - se hva kollegaer jobber med, eller benytt anledningen til å se scenekunst sammen med barna!

Les mer
August 29, 2022

Husk søknadsfrist for Directors in TYA Assitej Germany 25.september!

Vil du delta på en spennende residens for regissører i scenekunst for det unge publikummet? Assitej Tyskland arrangerer igjen en ukes lang workshop ved et teater i Tyskland hvor regissører møtes og jobber rundt en tematikk. Søknadsfristen er 25.september - send en søknad til info@assitej.no i dag!

Les mer
August 11, 2022

Open call: TYA OSLO - Performing Arts Residency

Open Call: ASSITEJ NORWAY’s Residency for Nordic-Baltic Performing Artists in TYA. 28 Nov – 4 Dec 2022. Application deadline: September 15th.

Les mer
July 4, 2022

Takk til alle som feiret vårt 40-års jubileum

Det ble en flott feiring med gode ord og deilig kake i Kronesalen og takterrassen på Sentralen 15.juni. Tusen takk til alle som bidro!

Les mer
July 4, 2022

Assitej Norge på Segni Giglio Teen-Program

Teen-Program på Segni Giglio Island er en scenekunstfestival for og med ungdomsdelegater, Assitej Norge var med i år og fikk med gode samtaler med unge mennesker og ikke minst fantastiske scenekunstopplevelser på den vakre italienske øya.

Les mer
July 4, 2022

God Sommer fra Assitej Norge

Vi ønsker alle våre medlemmer og samarbeidspartnere en riktig god sommer!

Les mer
June 1, 2022

Bli med på 40-års feiringen av Assitej Norge 15.juni på Sentralen

Under Hedda-dagene, nærmere bestem 15.juni kl 19.00 blir det fest! Vi håper du vil komme og feire sammen med oss på Sentralen. Festen starter innendørs i Kronesalen, og vi satser på nydelig vært og har også booket Sentralens nye takterrasse. Kom tidlig for å få med deg velkomstdrink og enkel servering, og kake da selvfølgelig! Assitej International ble etablert i 1965 og Assitej Norge har altså eksistert siden 1982! Har du noen gode Assitej-historier fra inn- og utland vil vi gjerne høre fra dere!

Les mer
June 1, 2022

Årsmøte i Assitej Norge - velkommen til nye styremedlemmer

Årsmøte i Assitej Norge ble avholdt på Sentralen 24.mai og på Zoom for de som ikke oppholdt seg i Oslo. Her fikk vi gått gjennom alle formaliteter og gjennomført valg.

Les mer
June 1, 2022

Assitej Norge på Assitej Artistic Gathering 2022 i Sverige

I mai har vi deltatt på Assitej Artistic Gathering 2022 i Helsingborg - og det var flott å oppdage at det fortsatt finnes en verden der ute!

Les mer
March 23, 2022

Norway Now: Young Audiences

Her er de 13 norske kunstnere/kompanier som er valgt ut til å delta på Bibu - scenkonstbiennalen for det unge publikummet og Assitej Artistic Gathering i Helsingborg, Sverige mai 2022.

Les mer
April 6, 2022

Teaterlørdag UNG: Henrija

Lørdag 7. mai presenterer vi forestillingen Henrija - av og med Peter Kolbjørnsen.

Les mer
Opp-knapp